7/30/2018

Sporta un radošā dienas nometne Upesciemā!

No 2. līdz 6. jūlijam tika aizvadīta dienas nometne Upesciemā! Nometnes dalībnieki bija pirmsskolas un skolas bērni, kuri guva vērtīgu sportisko un radošo pieredzi, draudzīgā un izglītojošā vidē. Nedēļa tika pavadīta aktīvi, ar prieku un degsmi.
Katra diena iesākās ar rīta apli, ar ievirzi uz dienas galvenajiem uzdevumiem. Bērnu izdoma un dažādums saliedēja un raisīja jautrību iepazīšanās spēlē, rīta vingrošanā, dejošanas izmprovizācijā, ķermeņa un prāta aktivizējošos uzdevumos.
Pēc tam sekoja rīta un pēspusdienas nodarbības, kuru saturā bija iekļautas gan sportiskas, gan vispārējo zināšanu un prasmju attīstošas tēmas. 
Sporta tematikā tika apgūti un iepazīti dažādu sporta veidu pamati, kā rokasbumba, basketbols, futbols, vieglatlētika, vingrošana, attīstīta vispārējā fiziskā sagatavotība. Bērnu aizrautība, smiekli un darbīgums bija galvenās iezīmes vingrinājumu apļos, šķēršļu trasēs, “Detektīvu spēlē”, rotaļās, apļa treniņa variācijās. 
Vispārējo kompetenču apguvei integrējām arī dažādus citus mācību priekšmetus, kurus caur izzinošām un praktiskām nodarbībām iekļāvām kopējā saturā. Katram tas palīdzēja veidot dažādas pašizpausmes un individuālās spējas, kreativitāti, atbildības uzņemšanos, spējas kas attīsta personību. Virzieni bija dažādi - orientēšanos apkārtnē, sensorās motorikas attīstība, darbības ar dažādiem priekšmetiem, iepazīšanos ar dabu, zīmēšanā, aplicēšana, veidojot “rotaļvilciņus”, konstruējot, piedaloties ķīmijas eksperimentos, piedaloties burbuļu pūšanā un ķeršanā, lidojošu pūķu un šķīvīšu veidošanā un “lidināšanā”. Katra lieta ko darījām bija pamācoša un noderīga.
Nedēļa “paskrēja” nemanot, kopā būšana bija izglītojoša, aktīva un “piesātināta”. Nometnes uzdevumi tika izpildīti, neskatoties uz to ka piedzīvojumi bija dažādi, no kuriem katram jāpaņem tas vērtīgākais.  Noslēgumā bērni tika pie piemiņas balvām! 
Vēlam visiem panākumus jaunajā mācību gadā un uz tikšanos!
Nometnes organizatori
Edgars un Gatis