7/01/2019

Sporta klubs “Upesciems” U8 komanda no 14. līdz 16. jūnijam piedalījās jauniešu futbola festivālā Dobrecova kauss 2019.

Pagājušajā gadā izdevās ļoti veiksmīga dalība Dobrecova kausā, ieguvām 4.vietu. Daudzi uzzināja par mazā “Upesciema” vārdu, visi bijām patīkami pārsteigti un lepni par sasniegto. Šogad piesakoties turnīram, nedaudz bija uztraukums, kā būs un vai spēsim noturēties līmenī, jo turnīram pieteicās komandas no Baltijas valstīm, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, kopumā 32.komandas. Trīs dienas aizvadījām saspringtās un emociju pārpildītās spēlēs. 
Apakšgrupu spēles aizvadījām pret Ventspils OC 4-2, Sshor-5/Kaliningrad(RUS) 3-8 un Kaunas Olimpas (LT) 6-2 un ierindojāmies apkašgrupā 2.vietā. Teicams rezultāts priekš mūsu komandas.
PLAY OFF jeb spēles par vietām, iesākām pret FS Master of the ball (UA) 1-4, spēle bija īpaša ar to, ka uzvarētājs turpināja cīņu starp turnīra labākajām 8.komandām. Spēlei bija augsta likme un mēs to cienīgi arī pieņēmām. Puikas līdzvērtīgi spēlēja un cīnījās pret Ukrainas futbola akadēmijas komandu (ukraiņiem sadarbības partneris ir eiropā labi zināmais klubs Doņeckas "Šahtar"), tikai 2.puslaika vidū ukraiņi spēja mūsu pretestību pārvarēt. 
Iepriekšējās spēles prasīja daudz “spēka”. Izejot uz nākamajām, komandai vajadzēja  mobilizēties un demonstrēt raksturu. Cīņā par 9.-16.vietu spēlējām pret  FK Iecava 2-0, jāatzīst ka nedaudz paveicās, taču kā saka “veicās stiprākajiem” un realizējot standartsituācijas izvirzījāmies vadībā, labi un veiksmīgi nospēlējām aizsardzībā un izcīnījām grūtu uzvaru. Līdz ar to noslēdzošā spēle bija pret BJFK Jēkabpils/JSS 1-4, diemžēl piekāpāmies, pietrūka “spēka”, spēles balansa un kāds līderis, kurš spētu pamainīt spēles ritējumu. Taču neskumstam, jo kopumā izcīnījām 12.vietu no 32.komandām. Turnīrā bija spēlētāji, kuri spilgti apliecināja savas prasmes laukumā. SK Upesciems komandā atzīmēt gibētu mūsu  “mūri” jeb vārtsargu Emīlu, par rezultatīvo spēli Maiklu, visus puišus, jo katra ieguldījums, atdeve, veicināja komandas un arī katra individuāli parādīto sniegumu!
Uzskatu ka SK Upesciems ir veiksmīgi aizvadījis Dobrecova kausu, piedaloties futbola festivālā, iegūstot vērtīgu pieredzi pret lielo futbola akadēmiju un dažādu futbola skolu komandām. Futbola svētku atmosfēra, azarts, emocijas ļāva mums izbaudīt Dobrecova kausu! Paldies organizātoriem un novēlu, lai turnīrā piedzīvotais, kalpo SK Upesciems puikām, komandai par motivātoru turpmākai attīstībai futbolā!
Liels paldies vecākiem, puikām, treneriem par ieguldījumu un atbalstu!