6/26/2018

Sporta klubs “Upesciems” starptautiskā futbola turnīrā iegūst augsto 4.vietu!

Lai apliecinātu visjaunāko Garkalnes novada futbolistu komandas prasmi spēlēt futbolu, Sporta klubs “Upesciems” no 15. līdz 17. jūnijam piedalījās vienā no Latvijas lielākajiem jauniešu futbola turnīriem Dobrecova kauss 2018, kur savā U7 vecuma grupā ieguva augsto 4. vietu. 
“Šis mūsu mazajiem futbolistiem bija pirmais tik nopietns pārbaudījums 3 dienas pēc kārtas spēlēt futbolu un apzināties, ka šīs ir sacensības ar spēcīgiem pretiniekiem. Pirmās divas sacensību dienas mūsu komandai noritēja ļoti veiksmīgi - ar nevienu zaudētu spēli, apsteidzot komandas no Liepājas, Ventspils, Kauņas, Klaipēdas, Jelgavas, Olaines. Savukārt trešajā dienā, cīnoties jau par medaļām, mazliet un tikai šoreiz piekāpās 2 komandām, kopvērtējumā no 12 vietām iegūstot godpilno 4. vietu. Esmu lepns par mūsu komandas sasniegumu,” saka Sporta klubs “Upesciems” komandas treneris Gatis Zankovskis. 
SK “Upesciems” jaunie futbolisti ir atgriezušies no Liepājas ar jaunu degsmi ikdienas treniņos turpināt pilnveidot savas prasmes darboties ar bumbu un būt arvien ātrākiem uz futbola laukuma. 
Tā kā parējās komandas no Latvijas bija gana zināmas, jo pārstāvēja lielās pilsētas, tad Upesciems daudziem bija mīkla – no kurienes jūs īsti nākat? Uz šo jautājumu gan trenerim, gan bērnu vecākiem nācās bieži atbildēt, ko darīja ar prieku un lepnumu.
Dobrecova kauss norisinājās Liepājā jau astoto reizi un šis turnīrs tradicionāli tiek rīkots, lai popularizētu futbolu, paaugstinātu jauno futbolistu meistarību, nodibinātu kontaktus dažādu valstu un pilsētu futbola klubu starpā, kā arī lai noteiktu labākos spēlētājus un komandas. Turnīrs ir nosaukts Latvijas futbola Virslīgas visu laiku rezultatīvākā futbolista Viktora Dobrecova vārdā. 
SK “Upesciems” futbola treniņi pašiem mazākajiem notiek kopš 2009. gada. Pēdējos gados komandas dalībnieku skats ir pieaudzis un tā uzņem apgriezienus gan ikdienas treniņu grafikā, gan dalībā dažādos turnīros. Treniņi notiek 3x nedēļā, vasarā āra laukumā pie Berģu mākslas un mūzikas pamatskolas, ziemā – pamatskolas sporta zālē. Tāpat katru gadu tiek organizēta dienas sporta nometne, kas šogad norisināsies no 2. līdz 6. jūlijam. SK “Upesciems” ir gatavi savās rindās uzņemt jaunus spēlētājus, lai kopā tiektos pēc arvien jaunām medaļām un sasniegumiem, apliecinot savas futbolistu prasmes arī stājoties pretī lielajām pilsētām.
RAKSTA AUTORE - ZANE ŠNEIDERE