7/15/2019

SK Upesciems puiši piedalās dienas nometne Upesciemā!

Tradicionāli vasaras pilnbriedā, Upesciemā noritēja dienas nometne, kurā piedalījās bērni no Garkalnes, Ādažu novadiem. Starp nometnes dalībniekiem bija arī jaunie SK Upesciems futbolisti, kuriem bija lieliska iespēja  lietderīgi pavadīt laiku un paplašināt individuālo vispārējo kustību prasmju bāzi. 
Sporta tematikā, kā katru gadu, iekļāvām pamata sporta veidus kā basketbols, futbols, vieglatlētika, vingrošana, pašaizsardzība. Uzdevumi tika plānoti pamata prasmju apguvei – bez bumbām bija dažādi pārvietošanās, skriešanas, lēkšanas, rāpšanās, šķēršļu pārvarēšans, krišanas tehnikas veidi. Savukārt sporta spēļu veidos ar bumbām, apguvām kontroles, piespēļu, metienu, tveršanas, sitienu veidus, respektīvi individuālo tehniku.
Jaunākajā vecumā vislabvēlīgāk ir attīstīt dažādas koordinācijas izpausmes. Nometnes laikā bērni arī attīstīja pastiprināti šīs spējas caur dažādām  spēlēm, piem. “Tautas bumbu, Ķereņu” paveidiem, jaunām un interesantām spēlēm kā “Botu hokejs”,  katru pēcpusdienu bija futbola mači, kuri, protams, bija vispopulārākie no visām sporta spēlēm.
Lai fiziskās aktivitātes sabalansētu ar “pelēko šūnu” aktivizēšanu, bijām arī padomājuši par dažādiem radošiem, izglītojošiem uzdevumiem. Bērniem atmiņā noteikti paliks “’Binārā koda” vai “Vīriņa ar matiem ” veidošana, kurš vēl kādu laiku pēc nometnes noslēguma bija jāaprūpē un tikai pēc tam varēja redzēt interesantas pārvērtības. Vai arī izglītojoši multfilmu cikli par personīgo higiēnas ievērošanu, lai nebūtu jādodas pie daktera “Jaņču Punča” vai par nepieciešamību ievērot tīrību un kārtību, savādāk var gadīties kā “Vecā sētnieka piedzīvojumos”, atlidos brīnumrobots, kurš liks savākt visus atkritumus un atgriezt tos atpakaļ tiem, kuri neprot saglabāt tīrību! 
Noslēgumā  bērni tika pie piemiņas balvām un galvenais pie “pievienotās vērtības” no nometnes, kura nav momentāli izmērāma vai sataustāma, taču ticam un zinām ka katra bērna ieguvums ir vispusīgā personības un inteleģenta cilvēka attīstībā!
Vēlam visiem panākumus jaunajā mācību gadā un uz tikšanos!
"Sports bērniem"
"SK Upesciems"